14 juni: Kick-off Make Hydrogen Work 

Locatie Centraal Museum, Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht
14 juni 2024
Fysiek event

Op weg naar voldoende professionals met de juiste skills

Op weg naar voldoende professionals met de juiste skills om de waterstoftransitie te kunnen maken, daaraan draagt dit nieuwe initiatief van GroenvermogenNL bij. Make Hydrogen Work richt zich op de skills van potentiële waterstofprofessionals en brengt het regionale aanbod aan (bij- en om-)scholing samen in één landelijk platform.

Lees hier meer over Make Hydrogen Work

Op 14 juni organiseren we een kick-off event voor dit bijzondere concept. We lichten het initiatief toe, gaan in op de verdere landelijke en regionale plannen en krijgen graag feedback van de aanwezigen.

Programma

Locatie

Centraal Museum
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht

Programma

09:30u – 10:00u Inloop en koffie
10:00u – 11:00u Plenaire start en inhoudelijke sessie
11:00u – 11:25u Koffie en naar de breakouts
11:25u – 12:10u Parallelle sessies, ronde 1
12:20u – 13:05u Parallelle sessies, ronde 2
13:05u – 13:45u Lunch
13:55u – 14:40u Parallelle sessies, ronde 3
14:45u – 15:30u Plenaire terugkoppeling
15:30u – 16:30u Borrel en netwerken

Ronde 1:

  • Peer review/Monitoring & Evaluation
  • Tooling
  • Microcredentials

Ronde 2:

  • Tooling
  • Skillsaanpak / Greenskills for H2
  • Microcredentials

Ronde 3:

  • Skillsaanpak / Greenskills for H2
  • Begeleiding
  • Make Hydrogen Work International, what’s next? 

Over de sessies

Microcredentials | Bram van der Kruk

Make Hydrogen Work wil bijdragen aan de herkenbare kwaliteit van de waterstofprofessional door in te zetten op de ontwikkeling van digitale certificering via zogenaamde microcredentials. Hiertoe werken we samen met het Nationaal Groeifonds-programma Npuls dat de noodzakelijke infrastructuur beschikbaar stelt. In deze sessie gaan we in op de microcredentials en de werkwijze in Make Hydrogen Work.

Skillsaanpak / Green Skills for Hydrogen | Jan Oosting, Roeland Hogt

In de regionale campussen werken we aan de ontwikkeling van individuele, skills gebaseerde ontwikkelpaden, waarmee op-, om-, en bijscholers goed herkenbaar worden opgeleid. Samen met bedrijven bepalen we op basis van gestandaardiseerde skillsprofielen welke skills een werkgever nodig heeft voor zijn professionals om de waterstoftransitie uit te voeren. In deze sessie presenteren we een werkwijze die de regionale campussen kunnen hanteren bij het ontwikkelen van aanbod. De feedback nemen we mee in de verdere uitwerking.

Begeleiding | Lilian Smits

In deze sessie presenteren we de begeleidingsaanpak van Make Hydrogen Work. Op basis van goede ervaringen van begeleiding van het individu in het Make IT Work programma, hebben we een begeleidingsprogramma ontworpen om het leerproces van het individu te ondersteunen op weg naar een rol in de waterstoftransitie. Vanuit Make Hydrogen Work maken we een train-de-begeleider-programma voor de regionale campussen.

Tooling | Lilian Smits

Make Hydrogen Work gaat gebruikmaken van digitale tooling om het individu, de werkgever en de opleiders met elkaar te verbinden. In deze sessie presenteren en demonstreren we hoe dit werkt. Doel van deze sessie is om het prototype te toetsen en op te halen welke wensen er aanvullend zijn vanuit de verschillende perspectieven en gebruikers.

Make Hydrogen Work International, what’s next? | Mabel Dortmans, Nicolai Lindbüchl, Josien Beijer 

Het Young Professional Program van Global Compact NL heeft de afgelopen maanden verkend op welke manier Make Hydrogen Work kan worden ingezet in het ondersteunen van internationale samenwerkingen buiten Europa. De resultaten presenteren zij tijdens het plenaire ochtendprogramma. In deze sessie voeren we de discussie hoe wij dit kunnen organiseren met de campussen in Nederland, bedrijven en overheid.

Peer review/Monitoring & Evaluation | Martijn Pepers 

GroenvermogenNL werkt nauw samen met PTvT mede vanwege hun expertise op het terrein van peer reviews en monitoring. In deze sessie lichten wij toe op welke wijze we de monitoring in zijn geheel willen gaan vormgeven, gaan wij in op de meerwaarde peer reviews hebben binnen het netwerk van Katapult en willen wij de discussie aangaan met de aanwezigen hoe wij dit instrument meerwaarde kunnen laten hebben voor de campussen binnen het netwerk van GVNL.

Meld je meteen aan voor de kick-off