News

Laatste berichtgeving

26 juli 2024 | Human Capital Agenda

Hoe kan Nederland internationale partnerschappen aangaan om professionals op te leiden voor de groene waterstoftransitie?

Met Make Hydrogen Work wil GroenvermogenNL opleiders en bedrijven ertoe bewegen voldoende goed geschoolde professionals klaar te stomen voor de groene waterstoftransitie.

16 juli 2024 | GVNL

2e editie van succesvol GroeneWaterstofHuisNL | Aanmelden kan nu!

Vrijdag 27 september organiseert GroenvermogenNL het GroeneWaterstofHuisNL. Deze dag is hét event voor iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van de groene waterstofeconomie. Er zijn key-note sprekers, break-out sessies en een inspiratiemarkt.

16 juli 2024 | R&D

HySUCCESS-consortium ontvangt € 13 miljoen voor sociaaleconomisch onderzoek naar de waterstofeconomie

Om de transitie naar een waterstofeconomie te faciliteren zullen ook maatschappelijke, juridische en economische aanpassingen nodig zijn. Het HySUCCESS consortium gaat hiermee aan de slag dankzij een subsidie van NWO in samenwerking met het NGF-programma GroenvermogenNL.

10 juli 2024 | R&D

Informatie bijeenkomst: Nieuwe subsidieregeling: waterstof en groene elektronen voor koolstofgebaseerde chemie [wp4]

Tijdens het GroeneWaterstofHuisNL-evenement op vrijdag 27 september organiseren we samen met NWO een informatiesessie over een nieuwe call (subsidieregeling). Het gaat over het gebruik van waterstof en groene elektronen voor de productie van chemicaliën op basis van koolstof (Werkpakket 4). Naar verwachting wordt in dezelfde periode de call opengesteld.

8 juli 2024 | Human Capital Agenda

Een internationale propositie voor Nederland in het kader van Groene Waterstof 

De groene waterstof transitie wint wereldwijd aan momentum en Nederland staat aan de voorhoede van het ontwikkelen van kennis en het voorbereiden van de arbeidsmarkt op deze transitie.

7 juli 2024 | Human Capital Agenda

NWO en GroenvermogenNL opening NGF call ‘Op weg naar de toekomst: Learning communities als aanjagers voor de groene waterstofeconomie’

NWO heeft de NGF GroenvermogenNL call ‘Op weg naar de toekomst: Learning communities als aanjagers voor de groene waterstofeconomie’ geopend. Met deze call wordt beoogd een substantiële impuls te geven aan de versnelling van de groene waterstofeconomie.

28 juni 2024 | Human Capital Agenda

Circulatie van kennis voor de energie- en waterstoftransitie mogelijk maken. SEED, International Conference.

Als onderzoek, onderwijs en praktische implementatie van innovaties goed bijeengebracht worden, versterken ze elkaar en kunnen ze maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie beter aanpakken dan alleen.

23 juni 2024 | Human Capital Agenda

Kick-off Make Hydrogen Work: terugblik en presentaties

Een centrale vraag in de Human Capital Agenda van GroenvermogenNL is hoe we komen tot voldoende mensen met de juiste skills voor de groenewaterstofeconomie. Op 14 juni lanceerden we het Make Hydrogen Work initiatief voor de ontwikkeling van die competente, geschoolde (waterstof)arbeidsmarkt.