Logo Groenvermogen

Projectmanager waterstof internationaal

Versnellen en realiseren van de groene waterstof economie.

Vacature.

Wil jij werken aan de grootste uitdaging van onze generatie en bijdragen aan een duurzame toekomst? Ben jij een gedreven projectmanager die sterk is in stakeholdermanagement, Europese samenwerkingen en netwerken? Dan ben jij de collega waar we naar op zoek zijn!

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. In deze transitie moeten bedrijven, (kennis-)instellingen en overheden samen innoveren om doorbraken te bereiken in technologie en kennis, in economische en maatschappelijke toepassingen én in het denken en doen van mensen. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen. Binnen de afdeling Human Capital doen we dat met onze New Energy Business School en de New Energy Academy.

Bij New Energy Coalition werken ongeveer 60 mensen dagelijks om de energietransitie te versnellen. Ons kantoor is gevestigd in het Energy Academy-gebouw op Zernike Campus Groningen.

Voor de afdeling Research & Innovation zoeken wij per direct een:

 

Projectmanager Waterstof Internationaal (0,8-1 fte)

Waterstof kan een sleutelrol vervullen in de verduurzaming van mobiliteit, de gebouwde omgeving, de industrie en elektriciteitsproductie. Om dit te bereiken zijn veel nieuwe kennis en inzichten nodig die samen met alle partijen in de waardeketen moeten worden ontwikkeld. New Energy Coalition is betrokken bij diverse (inter)nationale innovatieprojecten op het vlak van waterstofwaardeketens. Daarin wordt voortgebouwd op de sterke positie die Noord-Nederland heeft.

Taken en verantwoordelijkheden

De functie is tweeledig. De helft van de tijd draai je mee in onze afdeling Research & Innovation (>25 personen). Je werkt als organisator en coördinator mee aan internationale waterstofprojecten om nieuwe kennis te ontwikkelen, toepasbaar te maken en te verspreiden. Je kent de weg in de belangrijkste Europese subsidieprogramma’s. De vraagstukken waar je aan werkt zijn niet alleen technisch maar ook economisch, maatschappelijk/sociaal en organisatorisch.

De andere helft word je gedetacheerd bij GroenvermogenNL om relevante internationale ontwikkelingen en netwerken te volgen, te verbinden en uit te bouwen. GroenvermogenNL is een programma, gefinancierd uit het Nationaal Groeifonds, dat zich richt op het versnellen van de markt voor groene waterstof en chemie door het verbinden en versterken van bestaande initiatieven op gebied van R&D, pilots, demo’s en human capital. Het huidige team van GroenvermogenNL bestaat uit circa 10 personen (via detachering) die gemiddeld één dag in de week in Den Haag of Utrecht samenkomen voor afstemming en overleg.

Functie-inhoud

  • Je ondersteunt of coördineert projecten op het vlak van waterstof, waarbij je werkt aan planning en organisatie, analyse en kennisontwikkeling, stakeholdermanagement en disseminatie van projectresultaten;
  • Je analyseert wensen en behoeften, vertaalt deze naar een aanpak, toetst de haalbaarheid en werkt samen met collega’s en relaties aan de uitvoering;
  • Je creëert overzicht in relevante internationale ontwikkelingen en netwerken en helpt GroenvermogenNL hierbij aan te haken en betrokken te raken;
  • Je bouwt en onderhoudt een relevant internationaal netwerk.
  • Je draagt als verbinder bij aan het betrekken van de juiste partijen in waterstofprojecten, events en andere voorkomende werkzaamheden in het team.

Functie-eisen

  • Hbo/wo afgestudeerd met een duidelijk energieprofiel en affiniteit met waterstof, met enkele jaren werkervaring, bij voorkeur in een publiek-private omgeving;
  • Flexibel en analytisch, in staat om zowel zelfstandig als in teamverband ideeën te beoordelen en projectvoorstellen op te stellen en uit te voeren;
  • Je kunt goed samenwerken, werkt gestructureerd en hebt je projectorganisatie goed op orde;
  • Je bent een echte netwerker, legt eenvoudig (inter)nationale contacten en verbanden en bent niet bang jezelf te presenteren; je bent bereid en beschikbaar daarvoor ook internationaal te reizen;
  • Je hebt goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal en goede redactionele vaardigheden.

Wat bieden we

De energietransitie is in volle gang en daar kun jij écht een bijdrage aan leveren. Je werkt in een team met veel expertise en drive en je werkt samen met onze partners. Samen pakken we de uitdagingen aan en jij zit daar middenin.

Je kunt per direct bij ons beginnen, met een dienstverband voor 1 jaar en uitzicht op een vaste aanstelling. Wij bieden een gevarieerde baan met ontwikkelkansen in een informele werksfeer, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris.

De functie is ingeschaald als Project Manager B, met een salaris tot maximaal € 5.750 bruto per maand bij een fulltime aanstelling. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring.

Bij New Energy Coalition werk je vanuit ons kantoor in Groningen en/of op (project)locatie. Daarbij is er in overleg voldoende gelegenheid en flexibiliteit voor thuiswerk. Voor de detachering bij GroenvermogenNL werk je gemiddeld een dag per week in het midden van het land.

Meer informatie

Meer informatie: over New Energy Coalition en over GroenvermogenNL.

Meer informatie over deze functie kun je inwinnen bij Frank Wilschut, teamcoördinator Groene Moleculen (+31(0)6 253 267 86). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra of Jeanine Steenbergen (088-1166800).

Solliciteren

Je kunt solliciteren door vóór vrijdag 21 april 2023 een motivatiebrief en CV te sturen onder vermelding van PMwaterstof naar HRM@newenergycoalition.org .

In de week van 8 mei zullen de eerste gesprekken plaats vinden.