Projects

Overzicht

windmolens 2

HyUse

12 december 2023 |

Het R&D-programma HyUSE doet onderzoek naar direct gebruik van waterstof. Doel: onderzoeken hoe waterstof in de toekomst als brandstof in de industrie, zwaar transport en lokale energievoorzieningen kan worden gebruikt.  

HyTROS

28 november 2023 | R&D

Het HyTROS-project, kan met een subsidie van € 14 miljoen plus ruim € 4 miljoen bijdrage uit de industrie aan de slag met toegepast onderzoek naar en doorontwikkeling van transport en opslag van waterstof.

Duwaal

18 januari 2023 | Pilots & Demonstraties

Het project Duwaal werkt aan het organiseren van vraag en aanbod van waterstof in Noord-Holland om een groenewaterstofeconomie te ontwikkelen. Duwaal omvat geïntegreerde waterstofproductie bij een windturbine, hogedrukopslag en transport over de weg naar minimaal vijf tanklocaties, en inkoop en beheer van 100 waterstofvrachtwagens.

H2 Hollandia

18 januari 2023 | Pilots & Demonstraties

H2 Hollandia is een GroenvermogenNL project waarbij drie partijen -Avitec, Repowered en Novar- hun kennis delen om tot een groter geheel te komen. Samen ontwikkelen de partijen een groene waterstofproductie-installatie bij Zonnepark Vloeivelden Hollandia in Nieuw-Buinen (Drenthe).