Logo Groenvermogen
Over GroenvermogenNL

Het programmabestuur

De Topsectoren Chemie, Energie en HTSM zijn de drijvende krachten achter GroenvermogenNL. Op basis van gesprekken met vele betrokken partijen in het land is een programmabestuur samengesteld waarin het bedrijfsleven, de kennissector en de publieke sector gepresenteerd zijn.

 

Over het programmabestuur:

Mr Marjan Oudeman, MBA was lid van het Executive Committee van het Europese deel van de Tata Steel Group (voorheen Corus) en Executive Director van de Strip Divisie van het staalbedrijf, en vervolgens lid van het Executive Committee van AkzoNobel. Zij is ook voormalig voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht. Oudeman is commissaris bij diverse bedrijven in binnen- en buitenland, waaronder UPM-Kymmene Corporation en Solvay SA . Daarnaast bekleedt zij nog diverse nevenfuncties.

Prof.dr.ir. Paulien Herder is decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen en hoogleraar Energiesystemen aan de Technische Universiteit Delft. Zij is gespecialiseerd in de energiesysteemintegratie en het fossielvrij maken van energie en industrie door middel van elektrochemische conversie, waarbij ze technische wetenschappen combineert met sociale en gedragswetenschappen. Zij was van 2013-2019 directeur van het Delft Energy Initiative, dat rond de 1000 energie-onderzoekers op de Delftse campus telt. Ze is lid van de Raad van Toezicht van de Hotelschool The Hague en lid van de Wetenschappelijke KlankbordCommissie van het Noordzee-overleg.