Event

Financiële ondersteuning voor mkb-ondernemers in de industrie


22 mei 2024
Fysiek event

Ontdek alles over subsidies, financieringsmogelijkheden en risicokapitaal voor uw energie-innovatie

Ontdek alles over subsidies, financieringsmogelijkheden en risicokapitaal voor uw energie-innovatie op deze bijeenkomst. Bent je een startup, scale-up of mkb-ondernemer die werkt aan een innovatie die de CO2-uitstoot in de industrie vermindert? Zoek je financiering voor je project of onderneming? Dan mag je deze bijeenkomst niet missen.

Datum: Woensdag 22 mei
Tijd: 12:00 – 18:00
Locatie: Villa Jongerius, Kanaalweg 64, 3527 KX Utrecht, Nederland

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Organisatoren: TKI Energie & Industrie (TKI E&I), het Financieringsloket, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over verschillende financieringsmogelijkheden voor je project. We informeren je over subsidies en de vormen van private financiering, zoals financiering door investeerders. In interactieve workshops maak je kennis met andere ondernemers die al succesvol financiering hebben geregeld voor hun projecten. Aan het einde van de bijeenkomst heb je de mogelijkheid om persoonlijk advies te krijgen. Hiervoor zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Wat kunt u verwachten:

  • Informatie over subsidies voor uw innovatie: Je hoort alles over de regelingen die bij RVO en TKI-EI beschikbaar zijn voor het mkb in de industrie in 2024. Met name wordt ingegaan op de Topsector Energie regelingen, GroenvermogenNL en regelingen voor de maakindustrie. Je kunt subsidie krijgen voor uw ontwikkelkosten en voor je innovatie. TKI Energie & Industrie (TKI E&I) zal uitleggen wat de PPS Innovatie 2024 inhoudt en wat zij voor je kunnen betekenen.
  • Het landschap van risicokapitaal in Nederland: Je krijgt een introductie over risicokapitaal in Nederland, gepresenteerd door Martin Weissmann van het Financieringsloket van de Topsector Energie. Je leert waar je op moet letten als startup of scale-up, hoe en wanneer je risicokapitaal kunt aantrekken en hoe je een lening kunt krijgen voor je project of onderneming.
  • Publieke en private leningsmogelijkheden: Je krijgt een introductie over publieke en private leningsmogelijkheden voor innovatieve projecten of opschalende ondernemingen. Deze financieringsvormen kunnen complex zijn, maar de Europese Investeringsbank (EIB) zal u informeren over de mogelijkheden die in de markt beschikbaar zijn. U hoort bij wie, wanneer en hoe je een lening kunt krijgen, zowel voor je innovatieve project als voor de opschaling van je onderneming, bijvoorbeeld van de demonstratiefase naar commerciële productie.

Mis deze waardevolle bijeenkomst niet en meld je aan!