Event

NPVI-Connect! Samenwerken aan sterke industrieclusters voor een duurzaam Nederland

610 - 17 uur, Rijtuigenloods, Amersfoort
06 juni 2024
Fysiek event

Het Platform Verduurzaming Industrie organiseert op 6 juni de eerste NPVI-Connect!-dag. Ontmoet vakgenoten uit andere industrieclusters, wissel van gedachten, breid je netwerk uit en neem deel aan inspirerende kennis- en themasessies. Thema van de dag is Samenwerken aan sterke industrieclusters voor een duurzaam Nederland.

Sterke industrieclusters voor een duurzaam Nederland

Doen wat nodig is. Onze industrie verduurzamen. Cruciaal voor het vormgeven van een duurzaam Nederland. We werken dag in dag uit aan het verduurzamen van onze industriële clusters voor de industrie van de toekomst. Dat betekent samenwerken, versnellen en complexe knelpunten tackelen. De ‘paarse krokodil’ in de kamer durven benoemen in een tijd waarin veel gebeurt en veel op het spel staat.

Programma

In het plenaire programma spreken onder meer Marco Waas van Nobian en Pieter Reith van Tata Steel. Vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zijn onder meer Karlo van Dam en minister Adriaansens aanwezig.
Ed Buddenbaum spreekt samen met Sanne Kristensen in de (ochtend)break-out sessie ‘Elektrificatie ‘. Ontdek wat er nodig is om industriële processen te elektrificeren en bespreek het handelingsperspectief van de industrie in tijden van transportcapaciteitsschaarste door flexibiliteit en samenwerking in te zetten. (Break-out 4)
GroenvermogenNL’s liaisons Ronald Kleijn en Simone Maasse gaan in break-out 11 in op de rol van mensen in de energietransitie. In deze sessie duiken zij in de Human Capital Agenda – over het omgaan met krapte in de arbeidsmarkt voor kennis en uitvoerders. Wie spelen hier een rol en welke? En wat is verder nodig en hoe bereiden we hierop voor?