Event

Online kennissessie: waterstoftransitie begint met human capital


08 november 2023
Online

Online kennissessie: waterstoftransitie begint met human capital

We werken hard aan de waterstoftransitie en heeft mooie plannen, maar wie gaat die uitvoeren? Mensen moeten worden opgeleid voor deze nieuwe ontwikkelingen zodat de waterstoftransitie niet vertraagt. In deze kennissessie verdiepen we ons in dit thema aan de hand van de Human Capital Agenda (HCA).

Voldoende en goed gekwalificeerd personeel is nodig om de plannen rondom de waterstoftransitie in Nederland mogelijk te maken. We moeten daarom flink investeren in het opleiden van mensen die bijvoorbeeld electrolysers en installaties kunnen bouwen, die weten hoe je waterstof veilig moet vervoeren, die transportleidingen kunnen aanleggen en die weten hoe een brandstofcel optimaal werkt. Deze mensen zijn er nu nog te weinig.

Human Capital Agenda

De Human Capital Agenda van GroenvermogenNL beschrijft een visie, ambitie en aanpak om te komen tot een goede aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt in de waterstoftransitie. Dit programma is belangrijk voor alle projecten die bijdragen aan de opschaling van waterstof in Nederland. Sprekers vanuit de overheid, het onderwijs en de regio geven u in deze kennissessie meer informatie en praktijkvoorbeelden over de HCA.

Voor wie?

Deze kennissessie is voor mensen uit de waterstofsector die geïnteresseerd zijn in de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

Programma en sprekers

In deze online kennissessie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De HCA voor waterstof – Marsha Wagner (GroenvermogenNL)
  • Narratief over HCA in de waterstoftransitie – Andreas Ligtvoet
  • Regionale roadmap – Jan-Jaap Aué (Liaison GroenvermogenNL)
  • Expert uit de regio – Rens Hamelink van Smart Delta Resources.

Er is veel gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

Datum: woensdag 8 november
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: online