Event

Webinar DEI+: waterstof en groene chemie (GroenvermogenNL)

10.00 uur
04 juli 2023
Online

Investeer je als ondernemer en/of eindgebruiker in innovaties voor waterstof? Hoor tijdens dit webinar alles over de subsidieregeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) waterstof en groene chemie (GroenvermogenNL).

 

Wil je een pilot- of demonstratieproject starten of een test- en experimenteerinfrastructuurprojecten met waterstoftechnologie of groene chemie? Je kunt van 3 juli 2023 tot en met 25 juni 2024 de subsidie DEI+: Waterstof en groene chemie (GroenvermogenNL) aanvragen voor producten en diensten voor:

  • de productie van waterstof via waterelektrolyse (het splitsen van water in zuurstof en waterstof met behulp van elektriciteit);
  • transport en opslag van waterstof;
  • vernieuwende toepassingen van waterstof(dragers) en groene elektronen;
  • test- en experimenteerinfrastructuurprojecten voor waterstoftechnologie.

Wat kun je verwachten?

We vertellen je tijdens dit webinar meer over de achtergrond van de regeling en geven uitleg over de regeling. En natuurlijk krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meld je aan

Je meldt je aan met dit aanmeldformulier. Je ontvangt uiterlijk 2 dagen voor de start een e-mail met de link naar het webinar.

Meer weten?

In het Klimaatakkoord hebben we afgesproken dat 70% van de totale elektriciteitsproductie in 2030 bestaat uit hernieuwbare (duurzame) elektriciteit. Waterstof is een belangrijke energiedrager en grondstof voor een duurzaam energiesysteem. Dit moet een betrouwbaar, schoon, betaalbaar, veilig en ruimtelijk inpasbaar systeem zijn.

In de subsidiepot van deze regeling zit een bedrag van € 4 miljoen. Dit geld komt van het Nationaal Groeifondsprogramma ‘Groenvermogen voor de Nederlandse Economie’ (GroenvermogenNL).

Lees meer over deze subsidie: DEI+: Waterstof en groene chemie (GroenvermogenNL)