De Digitale waterstof kaart

NOC*NSF en waterstofconsortium Missie H2 hebben de handen ineen geslagen voor een olympische waterstofcampagne richting Zomerspelen Parijs 2024. Tijdens de Dutch Water Week introduceert Missie H2 de interactieve, nationale waterstofkaart die samen met TKI Nieuw Gas is ontwikkeld.

Op deze kaart staan alle initiatieven in Nederland op het gebied van waterstof en is het mogelijk om door de tijd te reizen en zo de ontwikkeling van Nederland als hét Waterstofland 2030 te zien.

Met de oproep ‘Zet jezelf op de kaart’ trapt Missie H2 de campagne af om samen met TeamNL positieve energie toe te voegen aan de al ingezette nationale waterstofbeweging ten behoeve van de energietransitie. Ook helpt dit initiatief sportkoepel NOC*NSF bij het verduurzamen van sportevenementen en zorgt het ervoor dat TeamNL zo duurzaam mogelijk kan presteren tijdens de Spelen in Parijs.

Met Missie H2, partner van TeamNL, slaan acht partijen uit de waterstofketen (Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland, Toyota, Eneco en Vopak,) de handen ineen om de zichtbaarheid en slagkracht van de waterstofmissie te vergroten met behulp van de kracht van Olympische en Paralympische sport. Bovendien helpt Missie H2 de sportkoepel NOC*NSF de sport in Nederland verder te verduurzamen en de olympische sporters van TeamNL zo duurzaam mogelijk te laten deelnemen aan de Spelen in Parijs.

Meer informatie

Missie H2 – Michiel Bal Corporate Communications & Media Relations m.t.bal@gasunie.nl +31 6 110 058 49