Woensdag 7 juni vond de derde bijeenkomst plaatst omtrent de Samenhangende Aanpak. Een brede vertegenwoordiging van zowel landelijke programma’s, regionale organisatie en branche- en ondernemersorganisaties waren aanwezig om gezamenlijk de volgende stap te zetten in het concretiseren van die aanpak. Oftewel, #hoedan. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Human Capital Agenda van de Topsector Energie en GroenvermogenNL.

Tijdens een recente bijeenkomst stond de vraag centraal hoe er gezamenlijk kan worden gewerkt aan samenhang in de uitvoering van programma’s. Er is behoefte aan overzicht, organisatie in de regio’s en een duidelijk proces om als ecosysteem te kunnen werken. Om resultaten te behalen, worden er werkgroepen gevormd die kleine stappen zetten en praktische oplossingen bedenken. De Topsector Energie en GroenvermogenNL met aandacht voor de groene waterstof economie, ondersteunen deze aanpak voor samenhang tussen programma’s en regio’s. De resultaten zullen worden gepresenteerd tijdens een landelijk event eind 2023. Samen kunnen we dus concreet aan de slag!

Tekening

Tijdens de bijeenkomst was tevens een tekenaar aanwezig die de Samenhangende Aanpak gaat uitbeelden in een aantal platen met als doel te laten zien hoe het nu daadwerkelijk in de praktijk samenkomt en zo anderen te inspireren en te activeren om volgens hetzelfde principe aan de slag te gaan. Als voorproefje hierop werd de sessie afgesloten met een visuele samenvatting van de tekenaar.

Meer informatie over het Groenvermogen Human Capital Agenda, vragen of meer informatie nodig stuur een bericht naar programma manager Marsha Wagner