Op donderdagmiddag 5 oktober 2023 organiseert Topsector Energie haar jaarlijkse Werkconferentie, waarbij het Nationaal Plan Energiesysteem (NPE) centraal staat. Dit plan, opgesteld door het kabinet, biedt een heldere visie voor het energiesysteem in 2050. Tijdens de conferentie wordt besproken welke impact dit plan heeft op innovatie binnen de energiesector.

De Topsector Energie is een van de drie topsectoren die hebben bijgedragen aan de oprichting van GroenvermogenNL.

De conferentie belooft een middag vol inspiratie te worden, met 32 sprekers die elk hun eigen expertise en visie delen tijdens korte presentaties genaamd Energy TALKS. Elk van deze presentaties duurt maximaal 10 minuten en behandelt verschillende aspecten van het NPE. Na elke ronde bundelen twee sprekers hun presentaties en volgt er een gesprek met het publiek om samen tot een innovatieboodschap aan minister Jetten te komen.

Rob Jetten, minister van Economische Zaken en Klimaat, zal aanwezig zijn tijdens de conferentie en samen met Peter Molengraaf, boegbeeld van Topsector Energie, alle verzamelde boodschappen verzamelen en samenvatten aan het einde van de middag.

Het doel van deze Werkconferentie is om inzicht te krijgen in hoe innovators binnen de energiesector omgaan met de uitdagingen die het NPE met zich meebrengt. Hoe kunnen we effectief versnellen naar een toekomst waarvan we nog niet precies weten hoe deze zal functioneren? Waterstof speelt hierbij een belangrijke rol als onderdeel van de oplossing.

De conferentie biedt een unieke gelegenheid om kennis te delen, nieuwe ideeën op te doen en samen te werken aan innovatie in de energiesector. Het belooft een inspirerende en informatieve middag te worden.

In het kort:

  • Thema: impact van NPE 2050 op kennis en innovatie in de energiesector.
  • 32 Energy TALKS, 1 minister, 400+ netwerkmogelijkheden.
  • Een Energy TALK duurt maximaal 10 minuten.
  • Kies ter plekke welke Energy TALK’s je bijwoont.
  • Donderdagmiddag 5 oktober van 12.00 – 18.00 uur
  • Locatie: Corpus, Leiden

Save the date
Reserveer alvast 5 oktober van 12.00-18.00 uur in je agenda. Meer informatie volgt na de zomervakantie.

Locatie
CORPUS Willem Einthovenstraat 1 2342 BH Oegstgeest