Regionale liaisons en learning communities

De ambities in Nederland voor groene waterstof verschillen per industrieel cluster. De human capital agenda van GroenvermogenNL deelt Nederland op in zeven regio’s. Iedere regio heeft een roadmap ontwikkeld met hun ambities voor de waterstoftransitie en activiteiten om die waar te maken. Hiermee werken zij samen aan twee landelijke projecten: een netwerk van learning communities en een Nationaal Kennisplatform.

De zes industriële clusters zijn in 2023 gestart, in 2024 is er een zevende cluster bij gekomen, met het opstellen van hun regionale roadmap. 2024 staat in het teken van de oplevering van de routekaarten met daarbij een meerjarig activiteitenplan en een investeringsagenda. Per regio gaan sterke samenwerkingsverbanden aan de slag met de implementatie in 2025. Hiervoor is de call Learning communities als aanjagers voor de groene waterstofeconomie bedoeld.

Regionale liaisons en regio's

We onderscheiden zeven regio’s, die grotendeels overlappen met de industrieclusters van Nederland. Iedere regio kent één of meerdere liaisons, die consortia van bedrijven, onderwijs en onderzoek samenbrengen om te werken aan een snelle opbouw van skills in hun regio. GroenvermogenNL zorgt voor de nationale afstemming tussen de regio’s.

Naar het team van regionale liaisons

Learning communities 

Om de groenewaterstoftransitie te versnellen, moet nieuwe kennis uit innovaties  snel een weg vinden naar onderwijsprogramma’s en scholing om zo professionals te voorzien van kennis en skills. Binnen GroenvermogenNL werken innovatie- en onderzoeksinstellingen nauw samen met bedrijfsleven en onderwijs om dit voor elkaar te krijgen. Dat gebeurt in learning communities. 

Lees meer over learning communities

Heb je vragen over regionale liaisons en learning communities?

Neem contact met ons op:

Bart Beima

Human Capital Agenda

Programma Manager Digitalisering