Inspiratie en goede contacten op te doen voor wie geïnteresseerd is in groene waterstof.

De World Hydrogen Summit 2024 in Rotterdam is dé plek om kennis, inspiratie en goede contacten op te doen voor wie geïnteresseerd is in groene waterstof. Als innovatiemotor van de groenewaterstofeconomie is GroenvermogenNL daar vanzelfsprekend bij. Dinsdag 14 mei verwelkomen we in het NL Paviljoen mensen die willen bijdragen aan de versnelling en opschaling van groene waterstof. In de middag inspireren we met de eerste resultaten van onze projecten H2Hollandia en Duwaal.

We breiden 14 mei graag ons (internationale) netwerk uit om het innovatieve ecosysteem rond de transitie naar groene waterstof te versterken. We denken graag met de bezoekers mee over mooie verbindingen voor hen met andere bedrijven, initiatieven, projecten en subsidies.

Uitbreiding van het ecosysteem

GroenvermogenNL ondersteunt de sterke en groeiende waterstofcommunity die productie en gebruik van groene waterstof gaat opschalen. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe inzichten om te helpen dit ecosysteem te versterken en uit te breiden. Dus luisteren we op de World Hydrogen Summit graag naar organisaties die internationaal actief zijn rond waterstof. Zodat we nog meer leren over wat er internationaal gebeurt en hoe we de krachten kunnen bundelen. Natuurlijk delen we ook aan welke initiatieven GroenvermogenNL op dit moment werkt.

Eerste resultaten projecten

GroenvermogenNL is een transitieprogramma in het Nationaal Groeifonds. Met ruim € 800 miljoen aan beschikbare subsidies kunnen we innovatie ook financieel aanjagen. Bijvoorbeeld door bij te dragen aan pilotprojecten. We zijn trots dat we op 14 mei de eerste resultaten van twee van deze projecten kunnen delen: H2Hollandia (12.30 – 14.30 uur) en Duwaal (14.30 – 17.00 uur). Daarvoor geven we de vloer aan projectleiders uit de betrokken projecten.

H2Hollandia en Duwaal

In het project H2Hollandia bouwt het consortium aan een installatie voor de productie van groene waterstof bij een groot zonnepark in Drenthe. Daarbij zetten zij stroom in die niet aan het net geleverd kan worden. In het project Duwaal wordt in Noord-Holland in één keer een hele waterstofketen gerealiseerd: van productie bij een windturbine tot levering aan de eindgebruiker. Het doel is dit verder opschaalbaar te maken naar een landelijk dekkend net.

Ontmoeten? Zo geregeld

Kom langs op de stand van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in het NL Paviljoen Tussen Hal 2-3, Paviljoen A26. Een gratis toegangsbewijs tot de exhibition floor van de World Hydrogen Summit in Ahoy reserveer je hier.

8.30 – 12.30 uur: GroenvermogenNL programmabureau
12.30 – 14.30 uur: Demonstratieproject H2Hollandia
14.30 – 17.00 uur: Demonstratieproject Duwaal

Geen tijd om naar Rotterdam te komen en wel graag in gesprek met ons over internationale waterstofkansen? Neem contact op met Siep Bouma.