Parallelsessies middag

Innoveren is mensenwerk

Willem Hazenberg

Willem Hazenberg is een gerespecteerde autoriteit in de sector van hernieuwbare energie, vooral bekend om zijn werk met waterstoftechnologie. Als Senior Consultant bij Stork Asset Management Technology heeft hij aanzienlijk bijgedragen aan de integratie van waterstoftechnologie in industriële toepassingen, waarmee hij zijn toewijding aan duurzaamheid en onderwijs benadrukt. Hij heeft indrukwekkende academische prestaties op zijn naam staan, waaronder het behalen van de hoogste Europese ingenieurskwalificatie EUR ING en een MBA-diploma, beide Cum Laude afgerond. Daarnaast heeft hij zijn expertise als waterstofspecialist verder ontwikkeld door een Post-HBO opleiding met onderscheiding te voltooien.
Hazenbergs internationale invloed blijkt uit zijn werk in 16 landen, wat zijn uitgebreide internationale ervaring en het mondiale belang van zijn expertise onderstreept. Zijn rol als Practor bij het Practoraat Waterstof in de Industrie aan het Drenthe College getuigt van zijn inzet voor het opleiden van de volgende generatie ingenieurs in de energietransitie.

Als oprichter en voorzitter van HYDROGREENN (HYDROGen Green Regional Energy Economy Network Northern Netherlands) heeft Hazenberg een leidende rol gespeeld in het vormgeven van het ambassadeurschap voor waterstof als een motor voor innovatie in Noord-Nederland. Zijn leiderschap binnen de Groningse Ingenieursvereniging en zijn betrokkenheid bij het normalisatieplatform voor waterstof van de NEN bevestigen zijn status als een belangrijke leider en denker in de duurzame energie.
Hazenberg streeft ernaar om zitting te nemen in de Raad van Bestuur van een bedrijf of organisatie, waar hij zijn uitgebreide kennis en ervaring kan inzetten om de adoptie van hernieuwbare energietechnologieën op grotere schaal te bevorderen. Zijn uitgebreide expertise, gecombineerd met een praktische aanpak, zorgt ervoor dat hij een voorloper blijft in de industrie, invloed uitoefenend op beleid en praktijken die bijdragen aan een groenere toekomst.

Neha Roy

Neha heeft ongeveer 17 jaar R&D-ervaring in de auto-industrie. Ze heeft een master in Real time embedded systems en een bachelor in Telecommunication engineering. Ze begon haar carrière als ingenieur in 2006 bij Bosch in het softwaredomein. In februari 2014 trad ze in dienst bij het ontwikkelingscentrum voor Big Trucks van de Hyster Yale-groep als System Group Lead – Controls and Electricals en momenteel bekleedt ze de functie van Innovation Lead voor Big Trucks. In haar vorige en huidige functie is ze uitgebreid betrokken geweest bij concepten en de ontwikkeling van elektrische vorkheftrucks en containerhandlers op brandstofcellen.

Kees Boer

Mijn naam is Kees Boer, 56 jaar. Ik ben afgestudeerd planoloog aan de UVA. Werkzaam bij de gemeente Hoogeveen. Sinds een jaar of 5 ben ik projectleider van de Waterstofwijk. Met het project Waterstofwijk Hoogeveen willen we een extra mogelijkheid toevoegen aan het verduurzamen van bestaande wijken in Nederland. Dit door het bestaande aardgasnetwerk opnieuw te gebruiken voor transport van groene waterstof en het vervangen van de aardgas ketel door een waterstof Cv-Ketel. En de opgedane kennis en ervaring te gebruiken voor een mogelijk opschaling op termijn voor de versnelling van de energietransitie in Nederland. Leren door te doen, door het pilotproject in praktijk te brengen. Het leren vindt plaats in het landelijk netwerk van de Green deal H2 wijken. Ook voor de betrokken partijen ligt de focus op de realisatie van het project en op het leerproces.

Hoe moeten testfaciliteiten eruitzien in NL? Nut en noodzaak van testfaciliteiten.

Harry van Dijk

Harry is van oorsprong Chemisch Ingenieur, aangevuld met een MBA. Hij werkt sinds 1988 in de raffinage- en chemische procesindustrie in meer dan 20 landen. In deze periode heeft hij 12 jaar in Singapore, Maleisië en de VAE gewoond. Rollen variëren van R&D, Engineering en Operationele ondersteuning, Business development en Projectontwikkeling.

Sinds 2016 richt Harry zich op het ondersteunen van de industrie in NL om duurzamer te worden. Naast GroenvermogenNL heeft hij dit gedaan namens organisaties als Deltalinqs, ISPT, Havenbedrijf Rotterdam en TKI E&I.

Rombout Swanborn

Rombout is een succesvolle serie-ondernemer en oprichter van verschillende bedrijven die gebaseerd zijn op technologieën voor de verwerking van olievelden en hernieuwbare energie. In de olie- en gasindustrie hebben deze bedrijven het mogelijk gemaakt om de upstream-kosten te verlagen en de winbare reserves te vergroten, terwijl tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van de olie- en gasproductie is verkleind. Op het gebied van hernieuwbare energie is de HyET Group actief, die zich richt op het versnellen van de energietransitie. De HyET Group omvat verschillende activiteiten, variërend van het opwekken van kosteneffectieve hernieuwbare energie met behulp van zon-PV tot de productie van synthetische vliegtuigbrandstoffen.

Naast deze activiteiten zet hij zijn passie voor natuurbehoud voort in zijn rol als voorzitter van Africa’s Eden, met verschillende langlopende projecten in Gabon en São Tomé & Príncipe.

Rombout is gepromoveerd in Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft, Nederland.

Peter van Hooft

Na het behalen van zijn PhD in Bio-Organische Chemie aan de Universiteit Leiden, begon hij zijn carrière bij TNO als wetenschappelijk onderzoeker in 2001. In de daaropvolgende jaren bekleedde hij verschillendefuncties, waaronder Project Manager, Senior Business Developer en Afdelingshoofd. In 2013 richtte hij zijn aandacht op Singapore en de regio. Het TNO SEA business plan werd aanvaard in de zomer van 2013. Onder zijn supervisie groeide het kantoor in leads, projectportfolio en lokale medewerkers. Als vestigingsmanager was hij verantwoordelijk voor alle activiteiten en verkoop in Singapore en de regio Zuidoost-Azië.

In 2020 werd Peter benoemd tot adjunct-directeur Operations van de eenheid Energietransitie. In deze functie coördineerde hij verschillende dossiers namens het managementteam van de Unit, zoals QSHE, portfoliomanagement, valorisatie van IP en het verminderen van bureaucratie. Als operationeel programmamanager bij het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) kreeg hij in mei 2021 om de infrastructuur van de piloothal op te zetten. Sinds juli 2022 treedt Peter op als directeur van FLIE.

In zijn werk wil Peter graag nieuwe samenwerkingen creëren en opbouwen. Door zijn ruime ervaring op het gebied van op het gebied van business development en operationeel management, brengt hij met succes om ideeën om te zetten in realiteit.

De energietransitie in de industrie vereist samenwerking in publiek-private partnerschappen om de uitdagingen met betrekking tot ons menselijk kapitaal, technologieën en wettelijk kader te overwinnen. In zijn functie als directeur FLIE zal Peter zich richten op het orkestreren van deze partnerschappen met eindgebruikers, leveranciers en overheidsinstanties.

Rajat Bhardwaj

Rajat Bhardwaj. CTO, Power2X. Achtergrond in Chemische Technologie met meer dan 15 jaar ervaring in de energie- en olie- en gasindustrie in functies variërend van technologieontwikkeling, beoordeling en implementatie. Maakte deel uit van (en leidde technologie-) teams variërend van onderwerpen als CO2-afvang, methaanpyrolyse, blauw/groen H2, Power2X, chemische recycling, biochemicaliën en de productie van synfuel Werkte met verschillende grote energiebedrijven waaronder Shell, Exxon, BP, TATA en vele anderen in NWEU voor projecten met betrekking tot energietransitie. Bij Power2X ben ik verantwoordelijk voor de selectie en levering van technologie voor onze projecten van concept engineering tot FEED/FID.

Carol Xiao

Carol Xiao is Director Business Development. Ze heeft een achtergrond in Chemical Engineering, studeerde aan de Technische Universiteit Delft en begon haar carrière in de chemische industrie en hightechsector. Carol: “Wat ik het leukst vind, is dat innovatie ontwrichtend kan zijn: het kan een echte verandering teweegbrengen in de manier waarop we met elkaar omgaan, leven of ons (economisch) gedragen.”